lr hur?

Iaktagelser från min egna lilla värld!

Ordval...

Kategori: Allmänt

Jag själv driver med fördomar i mina inlägg ibland... även andra gör det utan att linda in sina fördomar i lull-lull... läs fotbollsspelaren henrik rydströms blogg (väljer att skriva hans namn med små bokstäver idag *L*)...

Citat: "jag hatar alla stockholmslag. Och alla stockholmare"... jag läser det igen och skakar på huvudet... sen ler jag och försöker räkna ut hur många i Stockholmslagen jag känner till som är just Stockholmare... Snabbt konstaterar jag att det troligtvis går att räkna efter på en sågarbetares samtliga nageltrång...

Billig poäng, missat mål, tycker jag...

Kanske är det hetluften i storstan som han ogillar, jag vet inte... jag själv gillar valmöjligheten storstad/landsbygd... men att det inte är allas kopp med te är ju en annan femma...

Det är ändå lätt att gilla Henke för att han överhuvudtaget vågar tycka något alls i detta mediaklimat, det är ju allas rätt att få tycka... och han nyttjar ju det till att försöka få oss att fundera till, bara för ett ögonblick... lr hur?

:P

Lustiga hattar...

Kategori: Eget svammel

Lustiga hattar är en företeelse som är få förfördelade att bära... Det är lite av påfågelutställning över dessa lustiga huvudbonader, dom ser inte praktiska ut, men hade väl någon gång i tiden syftet att framhäva aktoritet lr något liknande... Vet inte varför, men dom åtnjuts lättast enligt följande...

- Kockar Med en enorm huvudbonad ligger varenda köksfläkt risigt till... Kanske finns denna för att dra uppmärksamhet till något som är rent på denna hygien-starka yrkesgrupp... Kanske är det ett sätt att se hövdingen, då denna variant av indianskrud räcker gott och väl över spisar och ugnar...

- Millitärer Dessa färgstarka paraduniformer som trumfas med en gigantisk pjäs på pallet är sannerligen inget praktiskt påfund, men det ger en alldeles utmärkt måltavla att träffa luft, kanske är det detta som är bakgrunden till kreationen, jag vet inte? Kanske är det ett sätt att se stor ut, ingen aning... Personligen gissar jag att detta är den första yttringen av en homosexuell trendnisses sätt att vrida manligheten till något alldeles utmärkt ironiskt... Hur ball är du nu då? (No åffäfänns to änny queer!)

- Östermalmskärringar Jag lovar att jag inte ogillar folk även fast jag driver lite med fördomar mellan varven... Men dessa damer, fan, jag vet inte om jag gillar dom riktigt i sitt hattutförande med en parfymdoftande och lika välfriserad pudel som lägger ut vår-minor vid sin sida... Kombinationen är otvetydig, kastanjevatten (mulat med en inte så jäkla precis teknik direkt), chockpastell dräkt och någon variant av kombination av brudbukett och stärkelsebehandlat filtmaterial till pallet... Huuu, det är inte min grej... Nope, lixom! (Sorry, ni oxå!)

- Religiösa patriarker Påven är ett pretty extrem som exempel på detta, denna skapelse till huvudbonad går bara att bära upp med Tyson-nacke lr likstelhet... Kanske är det något som kalottens skapare fattat, samtidigt som den tvingar många att ofrivilligt använda hårnålar i patriarkatet... Dessa Patriarker hittas även i andra kulturers prästämbeten och syftar väl inte så lite heller till att göra den lille mannen onödigt stor...

Tankarna rusar iväg och jag funderar på om inte lite jämlikhet skulle vara på sin plats i detta senaste beskrivna fall... mest eftersom jag gladeligen skulle vilja se om det blir som jag förutspår i mina tankar... Nämligen att likheten mellan "Da Pope" och den ovan beskrivna Östermalmskärringen skulle vara total... Håll med om det... lr hur?

:P

Ljusare tider!

Kategori: Allmänt

Lite ros och ris! Ett kortare inlägg bara...


Plus! Det märks att det blir ljusare ute... Det gillas skarpt!


Minus! Nya kontoret är skitfint, det är bara synd att man har ett riktigt abduction-ljus på rummet... helt snöblind på kvällarna med rinnande ögonrödor... Men nya armaturer är på väg enligt kontorsservice...


Det finns kanske enklare lösningar? Ett par svetsbrickor från Sundsvall skulle lösa en hel del... lr hur?


:P

Leksak...

Kategori: Allmänt

Hittade en leksak på webben... Kanske kan detta vara något till kommande julklappsrace... lr hur?

:P

Spela astroids ikväll!

Kategori: Eget svammel

Det är bara att googla ikväll! Inte på nätet era tonårsromantiker, utan mot himmlavalvet... Det är nämligen dax... Det är första gången på flera år som utomjordningarna åker sight-seeing förbi svedala klot... Jorden alltså...

Fram med kikaren, på med vantarna och ut i kylan... titta tillbax! Någonstans till höger om karlavagnens front går rutten förbi... Ni vet europaväg 666...Ni har väl sett skylten 500 000 km till 2007 TU 24... Dom ska få känna sig som vi känner när vi går på skansen och tittar på Lamorna...

Ni vet sådär... man står där med blicken: Var det inte mera? Samtidigt som Laman har den där ascoola blicken, stilla tuggandes, värre än en skitig cowboy far before Brookback... Man hör inget mer än tuggandet, men vet att den säger: Ditt jävla pucko, fattar du inte att mitt psyke tar ditt? Varje damn gång, typ!

Lessnar den så slänger den en snoris i ansiktet och vinner ändå... På något sätt så j*kla barnsligt, men arga leken måste som oftast få ett slut och den avslutas oftast just där... lr hur?

:P

Gott och blandat!

Kategori: Allmänt

Kastar upp lite lördagsgodis och eftersom det är just gott och blandat blandar jag hårdare och mjukare karameller samt sött och lite surt!

L7 Pretend we´re dead Schysst ös från ett band som saknas på scenen idag... öppnar med denna 90-tals retro för att den svänger så förbannat bra! Var tog dom vägen, någon?

Slayer Jihad Lite skabbig upptagning från Hovet... tyckte det passade fint efter en sötsur öppning... Slayer, den hårda hårdrockens kanske hårdaste band... åtminstone enligt mig! Ett släpp från 2006 som låter väldigt mycket pojkrums-Slayer.

Foo Fighters The Pretender En av förra årets ballaste videos.... Inte så lustigt som dom brukar göra, men med en energi som rankar denna högt bland dom skönaste videos som släppts på denna sida om seklet!

The Fire Theft Chain Det låter så sjukt mycket Pink Floyd om detta band... Hade Pink Floyd rasslat ur replokalen i Seattle hade det kanske låtit exakt så här... Denna låt är singel på en alldeles utmärkt platta, men resterande spår är i mitt tycke minst lika bra och till och från även bättre!
 
Pearl jam Do the evolution Måste bara kasta upp denna moralkaka åt er, det globala samvetet, det fantastiska Pearl Jam, kanske inte deras bästa låt men en riktigt underhållande och välriktad käftsmäll till video!

Ministry Thieves Al Jourgensen är sur, kanske så sur att det ibland går till överdrift i tonläget... men inte i sin politiska sarkasm, utan jag menar förståss i hur han behandlar lyssnarna och instrumenten... bänd och skrik, mera sprit!

Nine Inch Nails Something I can never have Kanske inte lika politiskt som föregående alltid, här i en smäktande och överväldigande stilla variant av en redan innan fantastisk låt. tror denna är från en kraftigt limiterad platta kallad CRC sessions på vilken dom plöjde ett antal aukustiska spår... Gillar detta, hur som helst, jäkligt skarpt!

Takida Curly Sue Det blir svårt att inte tänka på Kjelle när NIN rasslar rakt på trumhinnan, den kvällen, fan... saknar ord, den förändrade så jävla mycket! ...den här är till dig, hur-som-helst...

Smashing Pumpkins Disarm Kände att denna hade sin plats här efter låtarna närmast innan... Smashing Pumpkins mästerverk från Siamese dreams-plattan är fortfarande något som får mig att rysa... något som får mig att mysa... något som får mig att verkligen förstå hur mycket man kan göra musikmässigt med så lite...

Sepultura Territory Nu drar vi på lite... Tillbaka till regnskogen... Tillbaka till rötterna, på något sätt knyter den an väldigt väl till Slayer-låten där uppe... Det här är ett mästerverk i slagverk... Kaos från plattan Choas AD.

Elton John, Axl Rose & Queen Bohemian Rhapsody Den här upptagningen från Wembley är ju förjävla rolig... inte välspelad... inte helt levande... men ändå så jäkla fantastiskt genialt... både i orginalutförande och i denna tappning, dvs i en alldeles fantastiskt fin-fin hyllning till ett alldeles speciell musiker... ja, ni vet ju vem!

Beastie boys Sabotage Tungt som fan och en riktigt riktigt ball video... kanske den bästa som någonsin gjorts... Detta band är väldigt speciella och jag har verkligen svårt att ta till mig allt dom gjort, men en del är definitivt guldkorn!

Thåström Om Black Jim Tror mig ha tjatat om denna låt tidigare i bloggen men kan inte låta bli den... Helt sjukt ball låt som tolkar Dan Anderssons sista timmar fritt i den stämmning bara en svartsint Thåström kan... Yo! hell yeah! Det här är ballt!

Papa Roach Scars Lite opluggat, ett riktigt bra rockband som jag egentligen bara slölyssnar på, men ändå köper varenda jäkla alster av... Ojämna plattor, med OK melodibas, dock... Jag vet inte vad det är som gör detta band till vad dom är... Trallvänligt... Ganska Coolt... Men attans så oorginellt... Just det... inget nybtt under solen här inte!

Pantera Walk Avslutar med en signaturmelodi ala Dimebag... Helt marvelöst riff... Enkelt, brutalt, envist och genialt... Vad är en bal på slottet!

Har ni hunnit lyssna igenom hela denna lista hoppas jag verkligen ni haft en halvtimmas kul botaniserande i vad som rasslar in i min skalle efter lite surf på yourtube... Tycker den sajten är förbannat trevlig att slöblada i när det är lungt hemma! Ha en trevlig lördag... för ni kan ju inte säga att den blev sämre av dessa (o)ljud... lr hur?

:P

2 månader kvar

Kategori: Allmänt

Det drar ihop sig till Allsvenskan... Så jag letade mig ut till Djurgårdens öppna träning i förra veckan och kan konstatera att det finns potential i Rajalasko, nyförvärvet från Enköping.

Hastighet! Finurlighet! Fysik och vad jag kunde bedöma hyfsad bössa... Jag tror banne mig det finns potential hos grabben... Riktigt vass faktiskt, kul att se på plan! Men kanske blir det ändå till att mjukstarta och spela in honom via inhopp, eftersom det är viss skillnad på Superettan och Allsvenskan... Men det blir en intressant högerkant... Rajalasko, Lance och Kebba, ungt och lovande, med varken erfarenhet lr trygghet, men en jäkla fart... Kan bli spännande... lr hur?

:P

Dropp!

Kategori: Allmänt

Det droppar på i min inbox om arbetserbjudanden i en takt jag inte sett sen 1999 på väg mot Y2K... Vet inte om det är en bubbla som håller på att skapas/spricka, men det byggs som aldrig för i Mälardalen och gigantiska infrastruktursatsningar avlöser varandra...

Det tycks bli en spännande tid framöver på arbetsmarknaden... Jag har väl fn inga större planer att röra på mig, men det är kul att... dels pröva sitt marknadsvärde och när man ändå är "i ett flow" se vad som händer om man söker något som verkar intressant... Catch da rajt väjv lixom!

För att tydligare utreda vad som ska trumfas så är det detta min nuvarande situation i korthet (betygsskalan är den gamla beprövade 5 av 5 möjliga P är sketabra och ett liteet p är pretty kasst!, men för att inte vara så stram efter kulturens lagar så finns treden i förändring som + eller -)

- Kvalificering av arbetsuppgifter, PP+
Saknar teknik och CAD-sidan samt en hel del av teknisk innovation väldigt mycket, men kompenseras till viss del av ett schysst företagsmål och enkelhet i att hitta förbättringsområden. Saknar även erfarna kvalitetsorganisationer samt det tryck som är i många konkurrensutsatta verksamheter. Tekniskt är det inga underverk som levereras, men det börjar arta sig med små men många metodiska myrsteg.

- Utmaningar i arbetet, PPP+
Det är ett växande bolag med ett ledarskap som måste vänja sig vid en ny organisationsform, dvs en matrisorganisation... (sitter och lurar på om det är läge att ringa in en polare för att hitta verktygslådan eftersom han fn ska examinieras på ett grande flott sätt in denna inriktning även fast han arbetar fullt i sin roll yrkesmässigt) Det finns även en tendens i bolaget att mottagande verksamheter i alla avseenden inte förstått skillnaden mellan linje och tvärfunktioner och de ansvarsfördelningar som det innebär och detta ger en skön utmaning i att processorientera de delar jag verkar inom, hoppas ledningen hänger med i det tempo som körs fn. "No brakes" vettu!

- Arbetsbelastning, PP-
Pretty dålig planering, prioritering och uppföljning blandas med ett relativt stort eget ansvar. Kan kanske såga den gren jag sitter på ibland genom att forcera vissa delar för hårt och andra lite mer passivt (sandpapper).

- Ersättningsnivå, PPP-
För mycket övertid utan ersättning, men en hyfsad månadspeng i kalenderns skiften. Personligen skulle jag vilja hitta ett sätt där oplanerat arbete uppmuntrar (bestraffar) företag med högre löneersättningar om verksamheterna inte planeras väl, både i avseende på leveranser, men oxå förhållande till de prioriteringar som görs och de mandat resurser som utdelas... Nobelpris i ekonomi, någon? Ideér, någon?

- Utvecklingspotential, P-
Tyvärr är det så att arbetsbelastningen legat som ett jävla lock på den egna utvecklingen, jag är av uppfattningen att man ska lära nytt för att kunna tänka "om"... dvs inte fastna i gamla fotspår och ständigt därför kunna värdera situationer om-och-om-igen, dels utifrån ett (relativt) objektivt perspektiv, men även från ett rationellt och praktiskt perspektiv där man med kunskap om olika verksamheter, utföranden, tekniker och breddvetenskaper kan komma jäkligt långt... Men tid för egna utflykter inom gebitet har, om inte av mig bortprioriterats, så har det legat arbetsorder som blockat min hjärna från att expandera... Nåja... Bättring måste det hur-som-helst bili här... Glömde en sak... lägg detta ovan till den verksamhetskännedom man får med att verka inom ett bolag samt lite "know how" om ISO och hur det regulatoriska perspektivet ser ut generellt så fattar man att det kan hända grejjer inom varje bolag... lr hur?


Hahaha... där lurade jag er allt, jag är faktiskt inte färdig ännu... Man kan om man vill läsa detta ovan som att det inte ser speciellt ljust ut, men det vill jag bara kommentera innan jag klappar ihop burken för idag... Det är så att väldigt många av dom faktorer som finns och lastar bedömningen negativt kan hanteras med tydligare ledarskap och riktlinjer inom verksamheten...

Det är även så att det i en verksamhet finns olika perioder där man bygger upp något för att därefter gå in i en utvecklings-, rationalliserings- och effektiviseringsfas... och där står jag inom det jag håller på med, tillsammans med bolaget, och trampar vatten lr åtm harvar lite för frustrerat i upploppet på den uppbyggnadsfas som faktiskt får och måste kosta blod, svett och ibland även tårar...

Sorg- lr glädjetårar alltså...

Givetvis finns kontroverser, det finns faktiskt hinderbanor av alla olika slag, men det hör till denna fas och det finns en lysande utsikt för funktionen om vi med rätt strider och diplomati går ur denna fas som en verksamhet med ett tydligt mandat. För det finns otroligt många väldigt stimulerande arbetsformer för den tvärfunktion jag representerar, men vi är som sagt inte riktigt där ännu....

Samtidigt är jag inte är rädd att ta dessa kontroverser för att positionera ambitionsnivå och genomförandenivå från ledning och styrning förhållande till anslag och resursbild. Det är nämligen av avgörande betydelse för den verksamhet som ska serveras i denna matrisorganisation...

Sen finns det kanske delar som ligger mig i fatet... Det har kanske inneburit att man med multi-bolagens kultur i ryggsäcken, med den formella kantighet som ibland uppfattas som för "på" och rakt fram... med rikliga, riktiga, vassa och kritiska formuleringar, främst i och med att det ibland med enkelhet går att ruta in vem lr vilken tjänst som "ansätts" i och med att det är en person och inte en funktion samt ibland för att det i ett växande "småbolag" finns andra "relationsformer", speciellt på mindre orter, som inte är så tydligt framtonade i ett globalt bolagsperspektiv, men även att standardiseringsperspektiv och kvalitetstänkande är annorlunda i mindre bolag... De är inte alltid lika cementerade och ibland helt skruvstädssatta...

Jaja, känner att jag håller på att hamna på andra intressanta områden, men som inte tillför ett skit för detta inlägg, så jag avslutar där jag började... Det verkar vara högkonjunktur oavsett vad börsutvecklingen och den övriga samhällsutvecklingen verkrar påvisa, tempot skruvas upp, bolagen redovisar kasst, arbeten finns för hur många som helst, bara man inte står utanför arbetsmarknaden och inte råkar tillhöra den kategori som sällan uppskattas (dom som jobbar med människor)... och jag ville på något sätt avsluta detta inlägg med att det finns en skevhet i det klimat som råder i samhället fn...

- Miljöfrågor
Trendigt som fan (även nödvändiga! MEN just nu helt utan att påtagliga inriktningsbeslut fattas i verkligheten, jag trodde det handlade om mer än en PowerPoint, lixom...)

- Sociala frågor
Trendigt som fan (även nödvändiga! MEN just nu helt utan att påtagliga inriktningsbeslut fattas i verkligheten... Har inte mycket till övers för nerdragningar i sjukersättningar, men ogillar givetvis de som utnyttjar systemet...)

- Rättvisefrågor
Trendigt som fan (även nödvändiga! MEN just nu sjukt fokuserat till människosynen hos vissa operasångare och helt utanför verkligheten i verkligheten... ehe... No further kåmments här, typ... Kicki Danielsson, det är nästan så du saknas i media! *L*)

- Övriga mjuka frågeställningar
Trendigt som fan (även nödvändiga! MEN just nu sjukt fokuserat till att uteslutas ur verkligheten i verkligheten... t ex verkar privatisering vara långt viktigare än vad som faktiskt ska levereras, ur skolor, sjukhus, brf och allt jävla annat)


Fan, vilket ordbajsande det blev... Kanske upplevs detta inlägg som det mest schizade jag gjort, jag är faktiskt helt nykter, utan påverkan från läkemedel med triaglar och relativt utvilad även fast det är fredag... *L* läser igenom det och tänker på Stefan Sauks geniala kanal C i Lorry... man undrar ju vart fan vi är på väg... lr hur?

:P

På lyset...

Kategori: Allmänt

Kul samtal... Jag på jobbet och min bil ståendes med lysen på längs med motorvägen på en pendlarparkering... Så kan det bli... Visst fan var jag trött i morse, men inte sååå jäkla trött... faktiskt inte... promise!

Hur-som-helst så är reglerna glasklara... När inte huvudet är med blir resten lidande... så är det ju... Men man ska inte klaga allt för mycket faktiskt...

Det blidde nämligen till att packa och dra tidigt från jobbet idag... (åtminstone nån timma tidigare)...

Bilbatteriet då... Jo, den klarade sig bra och hade till och med personlig livvakt sista minutrarna innan jag kom, om det skulle vara ett stillestånd som erbjöds, men det värsta som hände var ett avbokat möte och en tidig hemkomst... Stackars mig... lr hur?

:P

Lite gung!

Kategori: Allmänt

Tjena, vad bra det var i lördags... lite gungit visserligen på Ålands hav, men jäkla kul att höra 6ph i ett akustiskt set... State of mind som kommer på nmya plattan är en riktig Niel Young-pastisch som verkligen satt där den skulle... Jag hade verkligen skitkul!

Stort plus till den humor ni har på scen, även efter en hel dag på scen! Go with the flow heter det ju... lr hur?

:P

Glömt en sak...

Kategori: Vänskap

Slagghög...

Kategori: Nattsudd

Tjena, mittbena vad sleten jag är ikväll... Massor av resa, massor med jobb, sent och fruktansvärt sugen att stanna på hemmaplan istället för att sitta fast på detta hotell...

Visserligen en lyckad dag på Hard rock lab idag, men håhå, vad trött... massor av samma yrkesmässiga tjat på eftermiddagen efter exakt samma mönster som dom senaste veckorna bjudit på... känner att det helt ätit upp den vila julledigheten bjöd på... Inget bra... typ! inte alls!

Kanske nödvändigt, kanske är det så... men det äter inspiration att pumpa ut text efter text, rad efter rad, tecken efter tecken... Hoppas det infinner sig några läsare, typ... hehe... av härligheten... i evighet... i beslutsvåndornas skälvande vågor... Amen!

Sista mötet började kl 20:00 och avbröts på ett oväntat, men efter omständigheterna förväntat sätt nyss... hahaha... håller orsaken för mig själv, inget dramatiskt, men slut tog det... punkt!

Så för hela mänskligheten hoppas jag en varm bädds sömn och att alla vardagens bekymmer suddas ut av Nangiala, åtminstone några timmar... Kul att sängen på rummet tar slut 4 cm efter mig... Gnällspik... lr hur?

:P

Erbjudanden!

Kategori: Allmänt

Fan, i förrgår kväll fick jag mig en tankeställare... Hade jobbat förmycket, med förmycket sitta still och var så jävla stel i axlar och kropp att man kunnat lägga ut mig som en Ölandsbro utan pelare att ta hänsyn till att bära lasten i mellan brospannen... dessutom var fötterna allt för kalla för att cirkulationen skulle funkat schysst i stelheten...

Det var tvärt omöjligt att somna så jag vred på mig, ojjade mig (som bara en man kan) och grymtade frustrerat över min lott i samhället...

Nattningsaktiviteten ryggmassage var hur som helst måltavlan... och kanske någon att ...ehe... värma fötterna på... *L*

Döm om min förvåning när utdelningen inte lät vänta... Kanske var det inte vad jag hoppats på, men ett par yllesockor till sängs kanske inte gjorde möjliigheten att sova lättare... Kommentaren, sov nu så känns ryggen bättre i morgon låg i luften men uttalades aldrig...

Hur som helst har man en värdemätare att bocka av (oavsett placering) och där kan man ju förvånas över dagformen man har om man behagar jobba hemmifrån på kvällen istället för att verka för tätare familjeband... lr hur?

:P
(Martyr!)

På 7:e dagen vilar man...

Kategori: Allmänt

Det är inte första gången det händer... Söndag och slut på ekologiska mjölken i butiken... Samma fenomen har jag upplevt i flera av varandra oberoende butiker under sista månaderna... Det måste vara så att ekokorna lyckats förhandla till sig en dag ledigt i veckan... lr hur?

:P

Lyckad Vinterstudio!

Kategori: Allmänt

Jag måste bara kommentera SVT:s satsning Vinterstudion.. Även JVM-sändningarna har varit lyckade. Kanske är det enkelt att påstå med idrottsframgångar och rafflande spänning, men inramningen av sändningarna tycker jag har visat på en fingertoppskänsla från produktionen.

Dessutom måste jag plussa denna generation av ujnga idrottare som på ett klockrent sätt visar att det finns fullgoda alternativ till Big "slacker" brother-idealet som verkar finnas ingjuten i generationen... Nä, ni får mig inte att säga att det var bättre förr, men den spontaniidrott som förekom på gäsplättar och isbanor under min uppväxt verkar varaersatt av LAN och MSN...

Fan vad gnälligt det lät... *L* Om jag ska leta något negativt så måste jag kommentera André Pops förmåga att ställa samma frågor i olika formuleringar... lite tradigt ibland... lr hur?

:P