lr hur?

Iaktagelser från min egna lilla värld!

Kul kväll!

Kategori: Eget svammel

En kväll ute på byhåla med musik... Americana-rock med fantastiska Chip Taylor och Kendel Carson och polarna i Sixpack Holiday. Ja, vad ska man säga! Ca 100 pers och hemmaplan! Jag hade kul, riktigt roligt! och i klippet nedan finns Kendel att bedöma... Hon är ju riktigt cool, och kommer med största sannolikhet bli bra mycket större som artist...

Hon är riktigt Dynamite, alright?

:P


Kendel Carson Jesse James (2009-08-29)

Kanske är jag konservativ...

Kategori: Eget svammel

Konservativ lr ej, jag är skeptisk till privatägda skolor... Låt mig förklara! Jag ser inget problem med privata skolor i sig, men när det blir politiska spelpjäser som t ex i Täby där kommunen sätter symboliska summor på att rea ut sina tillgångar i form av fastigheter för att ge en flygande start till ett bolag rynkar jag på näsan... Det luktar pretty skit-illa tycker jag!

Hade det varit nyetablering hade det varit en annan sak, då hade det funnits vister för bygden, men här pratar vi om en verksamhet som dimensionerats för det underlag som finns och konsekvensen blir att det blir en uppenbar flytt av kapital från skattebetalarna till företagsamheten... Då undrar jag vad jag betalat skatt för och till!
 
Jag får inte som skattebetalare tillbaka ett öre i dessa fall, jag får bara prydligt se på när pengarna flyger och far! Antalet tjänster lämnas mer lr mindre opåverkat och enda egentliga skillnaden är att vi har en skola som ska klara sig på marknaden... Privat!

Jag vet inte, men det känns fel!

Likaså verkar det som det inte finns ansvarstagande i den omfattning som önskas för den egna verksamheten, bara i min omgivning känner jag till två exempel som inte klarat sig, och vad händer där... Jag har ju inte full insyn, och det egentliga svaret är väl, jag vet inte... och bara det är skrämmande... Dagsländor typ!

Anta att det innebär att fastigheterna säljs ut... Inte är det en återlösen för samma belopp som sker till kommunen? Och inte fan kommer det återanställas för att återetablera, kvar står kommunen med skolplikt och ansvar att ta hand om dessa friställda elever... I kläm kommer givetvis eleven och den filosofi som föanlett privatiseringen!

Dags att snurra på Roulett-hjulet igen... Kanske ett nytt initiativ till privatisering? Marknadens spelutrymme har ju "ökat" fler elever mindre antal skolor... Ännu bättre förutsättningar! Detta är dilemmat... Cash is king! Lockelsen blir ännu större... Snurra hjulet igen!

Även fast jag av principskäl inte har något mot privata alternativ känner jag att det är tur att det dragits i handbromsen från de myndigheter som ger tillstånd till privatisering av dessa verksamheter! Men detta borde kunnat ha stävjas, det känns som det skulle finnas krav på att åtminstone ritat ut spelplan och ekonomi samt ha den säkrad för ett antal år framåt, lr åtm ett läsår, för att överhuvud taget få driva verksamheten!

Sen finns ju självmålen... Som på Doctrina-gymnasiet där rektorn förutom att ha vanskött verksamheten så att den går omkull verkar sakna alla hämningar! Klart pojken ska ha högre betyg... Klart vi delar ut betyg i ämnen som inte funnits på schemat, jag kan fortsätta men nöjer mig med att referera till UNT:s artikel...

Jag vet givetvis att detta kan inträffa även i en kommunal skolverksamhet och det sker säkert, men det är både beklagligt och korrupt på ett sätt som gör att man blir förbannad...

Det är inte så stor skillnad på skojare och skojare egentligen, dom återfinns i bekantskapskretsen, som företagare, i kommunfullmäktige, dom återfinns globalt... Med sina girigt gnuggande händer i jakten på att kunna roffa kapital eller för att främja och förmedla sin dimmiga vision... Bara sitt, allt är mitt! Rätt för mig, till för alla! Hur-som-helst att släpas fram i ljuset, det kan jag säga, det förtjänar dom alla... lr hur?

:P

När cirkusen drar iväg...

Kategori: Eget svammel

Har varit lite bizzi med att mecka ihop lite t-tröjor, skivomslag och posters till diverse olika initiativ, nu blir det ut och åka några dagar... Men mitt jobb är i mål så för min del blir det glida som gäller! Visserligen kommer jag inte att vara med överallt eftersom det finns annat som förpliktigar (jobb-å-kottar... typ!)

Vem är då denna Chip Taylor... För mig är han mr Whild Thing... Mest för att han skrev den låten åt Troggs. Men han är oxå ett namn som klingade lite bekant i min musikhistoriska "autism"... Meningslös fakta sitter fast och släpper inte och visst... Det var just Chip som var med och skrev en av rockvärldens bästa självbiografiska låtar (enligt mig)... Rock Soldier med Ace Frehley...

Man kan nästan tro att jag tänkt ut bryggan från föregående inlägg... lr hur?

:P
(Vem Kendel är kan jag svara på senare, jag vet inte riktigt... ännu!)

Scandinavian tour '09
Chip och Kendel!

Tillbaka... as well!

Kategori: Eget svammel

...och bara för att jag kletade ner några rader om KISS måste jag kasta in lite om min guitarrhjälte Ace Frehley! Ace har även han ett rykande färskt album runt hörnet och även här finns det ljudklipp att hitta på Youtube... Ace Frehley tar oss med i låten Outer space till vad vi lärt oss känna igen från Spaceman...

Det är egentligen inga överraskningar som bjuds annat än att guran är mer distad än någonsin och solopartiet lite snabbare än vad vi fått vänja oss vid efter hans bilolycka i mitten av 80-talet (1983?)... Rocket ride alternativt tidigare Frehley's comet är väl var man kan placera in soundet...

Den kuvade ibland plågade sången till de starka gitarrmelodierna är hans signum och här levereras verkligen detta! Letar man mullrande gungande basar får man leta sig till något annat!

Den tidigare läckta demoinspelningen, en låt kallad Back into my arms, från inspelningen av plattan tycks inte finnas med i låtlistan, vilket jag tycker är riktigt synd för denna typ av sårbar Ace-rock gillar jag verkligen. Det klingar verkligen tidiga Frehley's comet vilket faktiskt är lite kul för dom här två alstren som ger vissa föraningar om plattan visar just spännvidden Ace har... produktionen är lite skitigare vilket för tankarna till vinylspelaren jag körde skiten ur förra seklet!

Jag noterar att många debatterar och klagar på sånginsatsen på demoinspelningen via Youtube, men håller inte alls med i kritiken, den välpolerade överproducerade musik som matas ut idag behöver sin motkraft och Ace är en av dessa!

Plattan heter hur-som-helst Anomaly och släpps 15 september... Vi längtar redan, lr hur?

:P


Hahaha - Missa inte denna fantastiska promotion av nya plattan Anomaly

 
Ace Frehley - Outer space  från kommande plattan

 
Ace Frehley - Back Into My Arms (demo)

Det låter riktigt 80-tal om singeln från KISS kommande platta!

Kategori: Eget svammel

Modern Day Delilah heter nya singeln från evighetsrockarna i KISS... Jag letar upp den på Youtube (bifogar klippet nedan) och även fast jag tycker det är synd att Ace Frehley och Peter Criss får "låna ut" sina alteregon till Eric Singer och Tommy Thayer gillar jag faktiskt det konsekventa som finns i sentida KISS. Eric Singer måste förövrigt vara en av rockvärldens mest lojala trummisar!

Jag tänker förstås på All hells breaking loose från Lick it up-plattan när låten sätter igång, vinylvaxet som smälte i mina händer, som gjorde pojkrummet till en ljudkuliss som farsan och morsan helst ville vara utan...

Jag noterar även att Paul Stanley verkligen lägger energi på att sjunga utan att sticka iväg med dom allt för ljusa tonerna. Detta dämpar givetvis 80-talskänslan. Snarare tar det greppet mig tillbaka till det lungare materialet från Hotter than hell-eran, jag uppskattar verkligen det jag hör och kort och gott så lovar den här låten hen hel del inför skivsläppet... lr hur?

:P

Några dagar in på hösten...

Kategori: Eget svammel

Solen låg på och gassade, vinden som kom söder ifrån tog med sig värmen och gjorde lunchen och fikapausen på eftermiddagen till något som var riktigt drägligt... Satt jag och glassade i solen lr satt jag och gassade i solen?

Jag vet inte varför men jag har sovit för lite denna vecka. Det är inte riktigt jag, men det känns som jag har hur mycket energi som helst även fast jag känner av lite sömnbrist... Osökt dyker ett Arne Hägerfors uttryck upp i huvudet... Höstkrafter!

Jo, just d! Höstkrafter var ordet! ...Turbonegro rullade ut på P3 live idag. Tackar som bockar till Jonte för ett påminnande SMS! Grabbarna i bandet är ju pretty stenhårda och spelar redig machorock på ett sätt som får medryckande effekter... Energi, där oxå... typ!

Jaja, kanske ska gå och knyta mig, det är ju så att man vill kunna kliva upp som solstråle imorgon oxå! lr hur?

:P

Förvaring...

Kategori: Eget svammel

Överskåp blev istället lådor och lådor blev lådstädning för att frigöra dessa. Lådstädning blev elektronik/IT-utrensning. Utrensning blev omlastningsstation. Mitt i detta flytthjälp till Dala och nya förvaringsmöjligheter hem som konsekvens av det...

Hmm... Kom alltså hem med hyllor från Dala vilket jag verkligen behöver till steg två efter min förrådsrensning som ska genomföras. Cassys rum behöver tapetseras om och där vill jag göra lite rokader eftersom hon vuxit från Nalle-Puh som finns i en del detaljer i rummet sen innan...

Man får ta allt i rimlig takt, men det finns ju att pyssla med om man säger så... Man skulle ha fler timmar på dygnet... lr hur?

:P

Coolt, kyl och frys på plats...

Kategori: Eget svammel

Ikväll kom kyl och frys på plats! Fredagen blev körig till slut, allt visade sig kunna göras typ samtidigt. Den kommande arbetsveckan på måndag känns därför både logisk och mer lr mindre välkommen, faktiskt.

Jag vet inte, men slutet på augusti, början av september är ett jäkla race med skolstarter, aktivitetsåterstarter, verksamhetsplanering på jobbet... Till det ska alla högar av ångest som skapats av ledigheten jobbas av samtidigt som återmobilisering måste ske med kollegor och leverantörer... massor!

Jag är säkert inte rikitigt riktig, men  jag trivs i den situationen. Det ska vara väldigt nära "mission impossible" då blir jag guldfisk! Visserligen suger det hårt om det skulle vara så året runt, men periodvis ger det "triggers".

Dessutom skulle det behövas lite påfyllning i kassakistan efter den här slutspurten på semestern och arbete, det lär ju vara ett av dom enklare sätten på den här sidan om lagen för att lösa det problemet...

Sen finns det ju andra sätt! Som polarn J. Han ringde en bekant och ojade sig över sin kassa ekonomi och fick en reklamkupong på 10 dollar till nån gamblingssajt. Han typ tjugofaldigade dom på en kvart... Luck or not.? Jag som inte är lagd åt det gamblande hållet och kör på mina arbetsveckor istället... Kanske några triss att skrapa för kottarna och nån stryktipsrad till mig, mer blir det inte!

Sommaren har känts rekordkort i år, tiden rekordsnabb... Hoppas hösten går lika fort så att man får stå i badtofflorna i Grekland snart... Jobbet kallar mig neråt europa, så semester är det inte riktigt tal om, även fast det är ett välkommet inslag (redan innan höstmörker och rusk har infunnit sig).Vi går ju mot kallare tider och gårdagen kändes verkligen som första höstdagen och morgonen var kall...

Kallt har det även hunnit bli i min kyl och frys och nu är det bara körning på tippen med gammla tomatgarderoberna samt överskåpen kvar att fixa! Lite sugen på att bygga en liten bänk/upphöjning till mikron samtidigt för att få bort möjligheten att lagra skit ovanpå den som jag gör idag... Jag ska nämligen prova en ny taktik jag funderat ut, mot det kaosartade lagringsbeteende jag besitter. Jag ska ta bort alla logiska platser att få snabb avlastning och ersätta dessa med Preussisk ordning i tvingande strukture, ujujuj, erkänn att det lät som arbetet redan nu gör sig påmint... lr  hur?

:P

Helgardering?

Kategori: Eget svammel

Expressen slår på trumman idag med ett antal artiklar i fotbollspelaren Rasmus Bengtssons pågående övergång från Svedalas grönskande fotbollsplaner till kontinentens lockande klöver... Historien i korthet Lazio ville ha Trelleborgspågen, När de träffades fick Rasmus kalla fötter pga av Italienarnas beteende och klottrade kontrakt med en tysk förening Herta Berlin... Nu har Expressen följande artiklar daterade idag på sin hemsida!
  1. Lazio: "Har skickat anmälan mot Bengtsson" (länk)
  2. Lazio anmäler inte Bengtsson (länk)

Ett tips till redaktionen är att låta Anna Skarin och Daniel Larsson, författarna bakom artikeln, surra ihop sig om ett spår... Kanske är jag snäv i min tolkning eftersom det faktiskt ligger lite "cituations-tecken" samt förklaras delvis av Larsson hur det ligger till med Lazios påstådda anmälan, men för oss som läsare blir detta mest komiskt... lr hur?

:P

Jag blir illa berörd...

Kategori: Eget svammel

När jag läser Aftonbladet om den tyska mamma som stack för att fira jul med sin nyfunne nätbekantskap och samtidigt låter sitt då 2-åriga barn ligga kvar ensam hemma (för att dö, läs artikel) funderar jag på om det är så att empati saknas i stora delar av samhället... Jag tror det är så... Jag blir förvånad över det jag läser och förundras...

Dessvärre blir det just som Just D trallade... Hur e d möjligt? Man frågar sig gång på gång... Hur e d möjligt?

Jag tror det enkla och snabba sätt som nätet och sms ger att kommunicera ger flyktiga kickar, snabb respons och dålig eftertanke... Få personer förstår att kommunikation fungerar bäst i samband med lr efter eftertanke... Ännu färre tillämpar det. Jag tror dessvärre att dessa sätt att kommunicera är utmärkt för att dupera på samma sätt som 15-årsmördarna lr barnflickan i Knutby drabbats och verkat i...

Tillsammans med en uppfattning om att allt ska släpas ut i internets ljus och en minskad respekt för respektive individ till följd av ett ökat antal kontaktytor till fler mer lr mindre flyktiga kontakter minskar inte bara integriteten utan den ger även en mörk sida av kommunikationssamhället många fått känna priset av... För nån månad sen var det Marcus Birro som reagerade (se tidigare inlägg).

Det är givetvis ett lyft och av väsentlighet för samhället att kommunicera... och med så enkla medel blir det ett kostnadseffektivt sätt, men det ger samhället (och oss som är en del av samhället) ett ansvar att utbilda, informera och förebygga ett sunt bruk av dessa verktyg... Jag vet inte om alla är förberedda på detta ansvar, speciellt eftersom knoddarna tenderar att överglänsa tidigare generationer bl a avseende IT... lr hur?

:P

Kommersens helvete...

Kategori: Eget svammel

Kommersens helvete är att behöva byta kyl och frys... Att hitta rätt mått och pris, färg och funktion, region och med bibehållen logistik för transport osv är en praktisk omöjlighet... Jag skulle vilja gå så långt som att påstå att det inte finns en marknad som reglerats av oss kunder utan snarare är ett produktsafari där kåta säljare får botanisera i förkortningar och modeller på ett sådant sätt att man undrar om det inte finns vissa likheter med bilförsäljarna...

Hoppla där blev det ett påhopp, kanske ska jag förklara mig...

Jag menar att det verkar som olika modeller tas fram endast för syftet att ha ett stort utbud... Glänsa! Samma grund olika utföranden... med enkla medel kan du skala upp och skala ner en normal tomatgarderob till en budgetvariant, givetvis med annat sk brand alternativt till en sk delux modell, det skiljer inte mycket mellan att välja metallic lr AC alternativt mellan digitala displayer och autodefrost...

För bilbranschen resulterade detta "skapade behov" av uppskalning med att man byggde SUV-bilar så stora och exklusiva att nästan bara ryggdunkande bolagstoppar kunde finansiera detta "behov" med sina mer lr mindre välmående bolag...

Var det slutade för bilbranschen har vi ännu inte sett, men man kan väl utan att överdriva säga att dessa marknadsinriktningar kommer få ta stryk till förmån för omstrukturering av branschen samt att man öppnar öronen för de vanliga konsumenterna, dvs inte bara de mest glänsande kreditkort...

Att hitta mellan bolagen som huserar inom kyl och frys gör att jag känner mig lika vilse... Jag jämför priser på pricerunner, diverse företags hemsidor och gud vet vad, sen ringer jag butiker för att anslutas till en helt annan verklighet... Verkligheten! Innan jag drar en slutsats kan jag även konstatera att det verkar som om dessa olika modeller ibland är samma tillverkare, samma modell fast med olika "brands" för att kunna positionera produkterna i olika prísklasser... fatta nada? Vill ni skämta med mig aprillos? Tillbaka till verkligheten...

Efter en snabb signalspan med telefon runt min bekantskapskrets kan jag konstatera att denna variant av helvete mer lr mindre alltid infinner mitt i racet av bilservice, tandläkarräkningar och parkeringsbotar... Inte helt sällan i anslutning till en hedersam derbyrförlust då favoritlaget lindansar i seriesystemen... Alla som mer lr mindre frivilligt deltagit har haft sina infallsvinklar och synpunkter, inte helt sällan om detta makabra utbud... Detta är dock inte det värsta!

Denna verklighet är inte samma som på webben, den är mindre korrekt vad gäller riktighet och omfattning i fakta och information, men mer korrekt vad gäller kundkontakt, kanske kan man kalla det för entusiasm för sin potentiella kund... Hade det inte varit för dessa lismande säljare som gnuggar sina händer samtidigt som de med en syditaliensk fromhet ifrågasätter var jag fått "så låga priser ifrån" (dvs de priser jag refererar till) hade jag gladeligen gått runt i butikerna tills jag var produktorienterad och nöjd...

Att få serverat "Då kanske du inte har här att göra..." från en lismare gör mig förbannad! Det kanske inte är så att man "utnyttjar" dessa för att få information för att därefter shoppa billigast på webben, det kanske finns en vilja att hadla lokalt och stödja lokala marknaden, men inte till vilket pris som helst...

Här har ni fan mycket att lära av bilhandlarna... Dialog är nyckeln till en bra affär när man bränner pengar på nivån massor av tusenlappar... Ville jag inte ha dialogen hade jag ju shoppat via webben direkt... lr hur?

:P
(Dessutom har jag ingen jävla dragkrok... hahaha!)

Nytt utseende på bloggen...

Kategori: Eget svammel

Då var bloggen med ny nuna! Skriv gärna någon rad om hur du tycker uppdateringen lyckats om du tittar in... Det är ju kul att veta vad omgivningen tycker... lr hur?

:P

En bonus...

Kategori: Eget svammel

Okej då! En till bild kan jag ju kasta upp... lr hur?

:P

...efterfrågad?

Per i sol

Semester...

Kategori: Eget svammel

Om en vecka sitter man i kontorsstolen igen... Nästa måndag går till historien som ytterligare en sån där måndag, men den kommer sakna ett inslag som jag inte vet riktigt hur jag ska förhålla mig till... E-postkorgen har vittjats succesivt under sommaren och står därför i rimlig propotion till vad jag är beredd att starta arbetet med... Frågan är; Har jag betalt för att självmant tömma den eftersom det görs frivilligt under semestern?

Jag är helt enkelt fintad av min arbetsgivare att göra detta självmant... och för mig känns det faktiskt helt OK!

Västkusten har klarats av liksom terapiarbete på sommarstugan... ett evighetsprojekt som inte alls har den tidplan jag tidigare skrivit om i bloggen, men som sakta men säkert hittar sin väg till bebolighet...

Västkusten var regn och sol i en blandning 2/7 regn/mulet och 5/7 sol, vilket får anses som godkänt... Pol och 160 kvm fanns som mål på Orust och dessa kvm fylldes upp tillsammans med en annan familj som gjorde tillvaron rolig och intressant... Plus för alla vackra vattenhål som besöktes.

Man kan verkligen säga att det är ögon- och själagodis att sitta och titta ut över skärgården som på insidan liknar Roslagens skärgård, men på utsidan representerar det klippiga landskap som jag associerar till Västkusten.

Något annat som ofrånkomligt associeras till Västkusten är Liseberg. Ungarna fick en heldag tills dom var helt matta på nöjesfältet och kanske var det i det närmaste perfekt om jag inte hade lockat med kottarna på en liten simpel tågtur i Lisebergsbanan som första aktivitet... Enligt mig ett tåg som borde gå runt nöjesfältet så vi får en schysst överblick... Visst!

Det blev fullt race i berg- och dalbanan så att benen på Cassy var alldeles skakiga, Carro var medtagen, men båda vid relativt god vigör... *L*

Det var det enda och sista åket jag fick inflytande över... och jag satt mer lr mindre på rent straff och åkte tur och repris i sagoslott och diverse sakta, stilla flytande åk... Jaja... Bättre det än ett samtal till BRIS för nöjesfältstortyr... *L*

Goa ställen på goa Västkusten som oxå ska plussas är grillen/solstolarna/utebaren vid poolen, Mollösund, Marsstrand (vars fästningsspel var kanon) och Lysekil (där havsmuseét är intressant)... Det verkar väl som herrn haft det riktigt bra... Lr hur?

:P

Besöket på Liseberg klarades av precis då sommaren slog om till soll igen... Najs som f-n!

Liseberg (Götet) i sol

Klippbad till gassande sol i Västkustens magnifika prakt!
Hällevik (Orust) i sol

Häcken-GAIS 1-0, ett derby några dagar innan ett annat derby... DIF-HIF!
Rambergsvallen (Götet) i sol