lr hur?

Iaktagelser från min egna lilla värld!

Jag mår grejt!

Kategori: Eget svammel

Hoppas allt är bra med er oxå! Hur bra kan mann ha efter en vecka som man är så trött? Dax att utforska... lr hur?

:P

Retroaktivt kollage...

Kategori: Eget svammel

Brukar ju klottra några rader om spelningar jag gått på och kan väl erkänna att jag slarvat med det!

Chip Taylor har klarats av (2010-04-24) i genuina Skebobruk, denna gång utan sin vapendragare Kendel Carson som fastnat under askmolnet. Hamnade på väg till Arlanda för att fylla upp scennärvaron med Björn från Willy Clay Band som med timmars varsel fick repa in ett 25-tal spår... Musiken är i grund ganska få ackord men detta visar hur bra musiker fungerar... Sen tidigare var gitarrdemonen Örjan inkallad och med denna konstellation blev kvällen väldigt magisk! Bästa spår ‘Dance with a Hole in Your Shoe’... När textraderna ‘war, war, what the hell for…' klaras av har jag ståpäls! För första gången utanför murarna på Norrtälje fängelset spelas 'The gates of Norrtälje Prison' som även den ger musikaliska adrenalintoppar! Betyg PPPP+

Tror jag måste plussa Skebopubbens öl, lokalproducerad och urdrucken utan nämnvärd transport... En våning eller så! Jaja! Plus, as well!


Chip Taylor - 2010-04-24 - Gates of Norrtälje Prison, Skebopubben, Skebobruk

Att Kendel inte dök upp föranledde även en blixtvisit på Teatern, med henne, i Norrtälje några dagar senare som kortare supportact till Eileen Jewel. Splningen var helt OK, men med perspektivet från den intima miljön i Skebo var denna spelning inte riktigt lika vass! Eilen rockade på i sann Tarantino-anda... med en gura tygnd av surfpunk och en spelglädje som jag tyckte mycket om! 'If you catch me steeling' och odödliga 'Shakin all over' var hur grymma som helst! Eilens tillbakadragna coolhet är sååå ball... Eilen och co visar sig dessutom vara riktigt trevliga! Betyg PPP+ är lite i underkant... kanske som konsekvens av en ganska trött Per, den kvällen!

Tributbandrockade och såg Smalare än Thord oxå... Det enda av värde att kommentera var väl att Smalare avslutade med Muse alldeles lysande singel 'Uprising'!

Valborg spenderades i Norge på årets första festival... Bergenfest! Där klarades en spelning med Eilen och Willy Clay av... Kikade även till bl a N.Y. Dolls vilket var kul! Bergen som stad var givetvis regnklätt, men otroligt vackert... Inspirerande stad, välorganiserad festival... Backstage-pass... bara det! :-)

Willy Clay Band är så jäkla bra live att det inte går att beskriva! 30-40m kö utanför är ett tecken på att dagens aukustiska showcase för NRK och radio lockade rätt många nya lyssnare till bandet! Synd att det extra extranumret inte satt lika perfekt som resterande settet, men grymt gig! PPPP är lika rättvist som logiskt. Grabbarna gör ett riktigt rockigt set med höjdpunkter i bl a 'Solid ground' och 'True lies'!

Efterföljande Eilen Jewel fortsatte i samma spår och gör 'Sea of tears' i ett makalöst sväng... Bandet är definitivt mer taggade denna kväll och gör ingen missnöjd!

Igår var det Backyard babies på scen... Kolingsborg och ett fotosessionsgig som var en ny upplevelse... Bäst för kvällen, antagligen självklara 'Minus Celsius', 'Making enemies' och 'Too tough to make some friend'! Shysst gig som tyvärr tappar mycket energi på att det inte klappas takt utan plåtas med kameror feta som rymdraketer! PPP är ett betyg som kunde varit lite högre med mer folk som rockat upp värmen!

Orkar inte klottra mer, men hoppas det räcker för idag... lr hur?

:P
Mann e ju grejt!

Stolthet

Kategori: Eget svammel

Varje dag mina små blir lite större blir jag mycket större. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men så är det! På samma sätt har jag vuxit sista månaderna med att hittat in med sporadisk kontakt med mina kusiner... eller åtminstone några av dom... Jag är innerligt glad över det.

Spridda över hela landet har dom funnits där. Som "sovande celler" redo att koppla ihop en släkt som i många fall är splittrad. Jag hoppas verkligen att det blir mer än sporadisk kontakt. Oavsett vi vuxit upp med vad som kan kallas gemensamhet eller ej så har dom påverkat mig... Musiksmaken, självständigheten, lite galenskap i associationsförmågan, envisheten och små beteenden som inte bara är en slump.

Kanske är det min önskan om att kunna länka i nåt större, typ visa mina tjejer att det finns fler i släkten... i det här avseendet är det kanske bara just vilja, men det gör mig föga (om det skulle vara så)... Jag är som jag är, dom som dom är och av allt jag märkt av hitills har jag bara gott att säga... Fan, vad kul... lr hur?

:P

Overload...

Kategori: Eget svammel

Ibland kommer man i ett stim... Man vill greppa penseln och släpper den inte på ett tag... Samma sak med grafik eller att skriva... Ibland sammanfaller perioderna och då blir det klurigt, jag väljer oftast att sänka andelen timmar jag sover, men känner väl att det blir samma veva varje vår.

Inspirationens vågor sveper in och tar iväg en på en mood-resa. Vad är det då som händer? För det första får man en upplevelse när bilder kommer "till en"... kanalen ut kan vara och är oftast som jag skrev ovan på duk eller dator... ibland lockas man att pröva nya grejer, tror lera skulle kunna stå på tur faktiskt.

Är det textflöden som bara rasslar ut via tangenterna är det lite mer som att spänna fast skerhetsbältet och åka! Här får jag otroligt bra driv i det arbete en byråkrat av min typ sysslar med... Kontakten med omvärden tilltar, oftast ger dessa signaler en uppfattning om att "stora skräphögen vaknar", kanske är det så att man ska känna mig väl för att förstå att saker hänger ihop!

Jag har alltid haft en associationshumor fylld med ibland svårtolkad ironi. Ibland får man UFO-blicken tillbaka, men ibland händer det något som jag tycker är intressant. Det känns som en del kan välja att gilla eller att inte förstå vad jag kommunicerar ut. Svårt att förklara, men tror det hänger ihop mer med min personlighet än vad jag säger... Kombon leder enklare till valet!

Efter några veckor kan det hursomhelst leda till att jag sover för dåligt. Jag har alltid lätt att somna om jag bestämmer mig för att sova... Ibland går det dock inte och det intäffar alltid när bild- och ordflöden konkurrerar. Jag får asskumma drömmar vilket är skitstört och helt fantastiskt på samma gång och på något sätt inspirerar det mig ytterligare i både ord och bild.

Denna inspiration kan även triggas där jag pga begränsningar hellre agerar konsument. jag tänker på min entusiasm över både musik och fotboll... Människor har jag ju både producerat, underhållit och konsumerat, så dessa utelämnar jag i detta inlägg...

Jag blir mer och mer beroende av min konsumtionssida i och med att en saknad infinner sig när 120%-människan rasslar iväg på två 120%-äventyr... Jag pratar inte prylar nu (det får väldigt lite fokus i mitt liv, men ockuperar delar av det i mina bostad *L*) Sömnbehovet kräver för varje dag att jag prioriterar sinnesro eller sinnesfrid. Jag kan inte stilla båda då helt enkelt. Sinnesro iform av att stimulera flödet och vågorna. Sinnesfrid iom att en Per som sovit för kasst för länge inte är direkt värdens mest sociala varelse, mer intravert socialt, välje hårdare vilka som passerar nålsögat mm.

Jag har lärt mig att hantera detta över åren, och fascineras mest över det idag. Det är som om det vore nån jävla instinkt man måste både uppskatta och mota vid dörren...

Det är då det slår mig att jag behöver strukturer även privat. Yrkesmässigt är jag nog en strukturfascist som definitivt skulle kunnas hängas högt av Haag-tribunalen utan segdragen rättegång OM jag tillhört den avart av mänskligheten som dessa hanterar.  Nu får jag strukturer genom att jag bestämmer mig. Det ger på något sätt en vattenreglering för vågorna. Jag har kommit fram till att jag ska försöka omsätta detta in några exempel framöver... Dessa ska jag givetvis inte basunera ut här, men faller dom väl ut kanske så blir fallet...

Sitter här och hör tangenterna sitta närmare benmärg och ryggrad än nånsin... Ja, det har varit en sån vecka! *L* Kanske är det dags att tömma tvättmaskinen! ...lr hur?

:P