lr hur?

Iaktagelser från min egna lilla värld!

Retroaktivt kollage...

Kategori: Eget svammel

Brukar ju klottra några rader om spelningar jag gått på och kan väl erkänna att jag slarvat med det!

Chip Taylor har klarats av (2010-04-24) i genuina Skebobruk, denna gång utan sin vapendragare Kendel Carson som fastnat under askmolnet. Hamnade på väg till Arlanda för att fylla upp scennärvaron med Björn från Willy Clay Band som med timmars varsel fick repa in ett 25-tal spår... Musiken är i grund ganska få ackord men detta visar hur bra musiker fungerar... Sen tidigare var gitarrdemonen Örjan inkallad och med denna konstellation blev kvällen väldigt magisk! Bästa spår ‘Dance with a Hole in Your Shoe’... När textraderna ‘war, war, what the hell for…' klaras av har jag ståpäls! För första gången utanför murarna på Norrtälje fängelset spelas 'The gates of Norrtälje Prison' som även den ger musikaliska adrenalintoppar! Betyg PPPP+

Tror jag måste plussa Skebopubbens öl, lokalproducerad och urdrucken utan nämnvärd transport... En våning eller så! Jaja! Plus, as well!


Chip Taylor - 2010-04-24 - Gates of Norrtälje Prison, Skebopubben, Skebobruk

Att Kendel inte dök upp föranledde även en blixtvisit på Teatern, med henne, i Norrtälje några dagar senare som kortare supportact till Eileen Jewel. Splningen var helt OK, men med perspektivet från den intima miljön i Skebo var denna spelning inte riktigt lika vass! Eilen rockade på i sann Tarantino-anda... med en gura tygnd av surfpunk och en spelglädje som jag tyckte mycket om! 'If you catch me steeling' och odödliga 'Shakin all over' var hur grymma som helst! Eilens tillbakadragna coolhet är sååå ball... Eilen och co visar sig dessutom vara riktigt trevliga! Betyg PPP+ är lite i underkant... kanske som konsekvens av en ganska trött Per, den kvällen!

Tributbandrockade och såg Smalare än Thord oxå... Det enda av värde att kommentera var väl att Smalare avslutade med Muse alldeles lysande singel 'Uprising'!

Valborg spenderades i Norge på årets första festival... Bergenfest! Där klarades en spelning med Eilen och Willy Clay av... Kikade även till bl a N.Y. Dolls vilket var kul! Bergen som stad var givetvis regnklätt, men otroligt vackert... Inspirerande stad, välorganiserad festival... Backstage-pass... bara det! :-)

Willy Clay Band är så jäkla bra live att det inte går att beskriva! 30-40m kö utanför är ett tecken på att dagens aukustiska showcase för NRK och radio lockade rätt många nya lyssnare till bandet! Synd att det extra extranumret inte satt lika perfekt som resterande settet, men grymt gig! PPPP är lika rättvist som logiskt. Grabbarna gör ett riktigt rockigt set med höjdpunkter i bl a 'Solid ground' och 'True lies'!

Efterföljande Eilen Jewel fortsatte i samma spår och gör 'Sea of tears' i ett makalöst sväng... Bandet är definitivt mer taggade denna kväll och gör ingen missnöjd!

Igår var det Backyard babies på scen... Kolingsborg och ett fotosessionsgig som var en ny upplevelse... Bäst för kvällen, antagligen självklara 'Minus Celsius', 'Making enemies' och 'Too tough to make some friend'! Shysst gig som tyvärr tappar mycket energi på att det inte klappas takt utan plåtas med kameror feta som rymdraketer! PPP är ett betyg som kunde varit lite högre med mer folk som rockat upp värmen!

Orkar inte klottra mer, men hoppas det räcker för idag... lr hur?

:P
Mann e ju grejt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: